TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Mindezt a környezetvédelem érdekében tennék meg, szól az indoklás.

Az áruházláncok házhoz szállítási szolgáltatását is megadóztatná a kormány, írja a Magyar Idők hétfői cikkére hivatkozva az Index. Az újabb teherre a hivatalos indoklás szerint azért lenne szükség, mert "a házhoz rendelhető napi bevásárlások számának jelentős növekedése a közúti járműforgalmat is erősen megterheli, így a környezetet károsítja".

A hozzájárulásként fizetendő díj a hírek szerint a napi fogyasztási cikkeket árusító cégek éves árbevételének meghatározott százaléka lenne.

A Magyar Idők megkérdezte a tervezetről a Levegő Munkacsoport nevű civil szervezetet, amely indokoltnak nevezte a kezdeményezést, és szót ejtettek egy további problémáról is, mely szerint a rendezési tervekben az áruházak építési engedélyeztetésekkor előírják ugyan a kötelező fásítást a parkolóépítések során, de a láncok ezeket az előírásokat sokszor nem tartják be.

A kiszállítás megadóztatása elsősorban megint csak a külföldi tulajdonú diszkontláncoknak lenne rossz, mert a hazaiak, élükön a CBA-val ebben a szolgáltatásban el vannak maradva.

A környezetterhelési hozzájárulás egy sor új, kivetni tervezett adó mellé sorol be. Ezekről a Lázár János-Varga Mihály kettős nyújtott be előterjesztést a parlamentnek. Az új terhek között 20 milliárdos parkolási adó is lenne, illetve az áruházláncok reklámtevékenységét is beszabályoznák, ami ellen a reklámszövetség azonnal hevesen tiltakozott.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.