<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mol a régióban a legstabilabb vállalattá vált, igazi nemzetközi vállalatcsoport lett, ezzel egy időben a világ megváltozott, ezért újabb és más típusú feladatok előtt áll a cég - jelentette ki Hernádi Zsolt, a Mol-csoport vezetője az Origónak adott interjújában.

A portálon hétfőn közölt interjúban Hernádi Zsolt kifejtette, látni kell, hogy a Mol kinőtte Magyarországot, a régióban kell tovább fejlődnie. Az új 15 éves stratégia szerint a következő időszakban 4,5 milliárd dollárt fektetnek a vegyiparba, Magyarországon évente több mint 100 milliárd forint beruházást terveznek a meglévő kapacitásaik bővítésére.

Hernádi Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy visszafordíthatatlan folyamatok indultak el az energiaszektorban, bár a következő 15 évben a hagyományos üzemanyagok még domináns pozícióban maradnak.

Ilyen lehet a budapesti olimpia

Az olajszakmában megváltozott a szabályozói környezet, mivel a szén-dioxid kibocsátást és így a fosszilis üzemanyag használatát a döntéshozók kordában akarják tartani. Reális esély, hogy 2030-ra szabályozói úton számos országban vissza fogják szorítani a hagyományos hajtású autókat.

Az interjúban Hernádi Zsolt kitért arra, hogy nekik vannak a legjobb finomítóik a térségben, amelyeket igazítani kell a megváltozott helyzethez. A Mol vezetője úgy látja, hogy hosszú távon várhatóan csökkeni fog a szénhidrogén alapú üzemanyagok iránt a kereslet, ezért idővel kevesebb motorikus üzemanyagot termelnek, de emiatt nem lesz kisebb a kapacitás. A finomítói termékskálán 70-ről 50 százalékra csökken az üzemanyagok aránya 2030-ra.

Az INA egyelőre a múlt és a jelen, a Mol a legjobb tudása szerint próbálja pozitív tartományban tartani az INA mérlegét, de hosszabb távú fejlesztési kérdésekben szükség lenne az együttműködő partnerre, a horvát kormányra is - fogalmazott Hernádi Zsolt az interjúban.

hirdetés

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.