<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Magyar Nemzeti Bank, mint az MKB Bank Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló szanálási hatóság megkezdi a 2014 decemberében indított reorganizációs eljárás keretében a hitelintézet tulajdonosi szerkezetének megváltoztatására indított folyamatot. Az MNB célja, hogy 2015 végéig lezáruljon a folyamat - írja a jegybank a honlapján megjelent közleményben.

A Magyar Nemzeti Bank szanálási hatósági szerepkörében továbbra is gyakorolja a tulajdonosi jogokat, feladata a folyamat kereteinek lefektetése, a szükséges tulajdonosi döntések meghozatala és iránymutatás adása a folyamatot menedzselő MKB Bank vezetése számára.

A szanálási folyamat lezárultával az MKB bank egy stabil, versenyképes, jövedelmező bankként folytatja tevékenységét a hazai pénzügyi piacon. Az MKB értékesítésének fontos szempontja, hogy a reorganizációs eljárás befejezését követően annak tulajdonosi struktúrája illeszkedjen az MNB-nek a hazai bankszektorra vonatkozó stratégiájához, mely hozzájárul a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásához, fokozza a hitelintézetek közötti versenyt, és hosszú távon támogatja a prudens és professzionális banki menedzsmentet.

Az értékesítési folyamat, a reorganizációs eljárás részeként az Európai Unió által felügyelt transzparens eljárás, melyet az ilyenkor szokásos piaci sztenderdeknek megfelelően szükséges lebonyolítani. Ennek érdekében és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően potenciális intézményi és magánszemély befektetők a tender eljárásba történő meghívással vehetnek részt. Az értékesítés szervezésére és lebonyolítására nemzetközi tanácsadók kerülnek bevonásra.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.