<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

7,5 százalékkal nőnek az IT-ra fordított források Magyarországon a következő négy évben az IDC jelentése szerint. A kutatás eredményeit Jeremy Roche, az Európai Szoftver Szövetség elnöke ismertette Párizsban.

A pénzügyi rendszereiről ismert CODA ismertette az IDC jelentését, amely az IT- és a szoftverpiac gazdasági hatásait vette górcső alá az Európai Unió országaiban. A vizsgálat a tagállamok mellett kitért Horvátországra, Norvégiára és Svájcra is. A kutatásról Jeremy Roche, az Európai Szoftver Szövetség elnöke számolt be, aki egyben a CODA vezérigazgatója is.

A tanulmány mindezek mellett kitér arra is, hogy mely országokban növekednek illetve csökkennek majd az IT-ra fordított források. Eszerint Magyarországon előreláthatólag 7,5 százalékos lesz növekedés, amely 1,5 százalékkal meghaladja az európai átlagot. Jeremy Roche szerint a növekedés a magyar gazdaságra és a kereskedelemre is jótékony hatást gyakorol. Ennek fényében a CODA vezérigazgatója úgy látja, hogy a cég által kifejlesztett rendszerek gyümölcsöző befektetést jelenthetnek az országban.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.