<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A K&H Csoport a szabályozói környezet elvárására válaszul, valamint jelzáloghitelezési tevékenységének további erősítésére jelzálogbankot alapít, közölte a pénzintézet.

A Magyar Nemzeti Banknak a közelmúltban jelent meg azon rendelete, mely szerint minden olyan magyarországi bank, amelyik jelzáloghitelezést folytat, köteles 2016. október 1-től hitelállományának legalább 15 százalékát jelzáloglevél formájában finanszírozni.

"A szabályozói környezet elvárására válaszul, mivel még tovább kívánjuk erősíteni jelzálog hitelezésünket, a K&H Csoport azt a stratégiai döntést hozta, hogy saját jelzálogbankot alapít" – jelentette be Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

A K&H Csoport számára elsődleges szempont a törvényi előírásoknak való megfelelés, így az MNB Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutatójának teljesítése. Ezzel párhuzamosan a Bank annak lehetőségét is ki kívánja használni, hogy a még stabilabb forrásgyűjtéshez hosszú távon újabb eszközt biztosítson, tovább növelve operatív likviditását. dr. Bába Ágnes kiemelte: "a K&H 2015 első félévében 102,6 milliárd forint értékű új hitelt folyósított, az új jelzáloghitel-folyósításunk pedig éves összehasonlításban 85 százalékkal emelkedett. A jelzálogbank alapításával tehát a jelenleg nagy mennyiségben rendelkezésre álló szabad forráson felül a K&H további tartalékot tud felszabadítani hitelezési tevékenységének növelésére.”

Magyarországon jelenleg három jelzáloglevél-kibocsátó van, erre a piacra lép be most új szereplőként a K&H. A felügyeleti engedélyezés több lépcsőben zajlik, először jelzálogbank alapítási, majd működési engedélyt kell kérni a Magyar Nemzeti Banktól. Ezután lehetséges az új leányvállalat cégbírósági bejegyzése.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.