2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A kiírásban szereplő becsült összegnél 34 százalékkal magasabb áron nyerte el egy meghívásos állami tendert a felcsúti polgármester cége.

Közös ajánlattal a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége és az egri Euro Campus Kft. egyedüli pályázóként nyerte el azt a meghívásos közbeszerzési tendert, melyet még tavaly év végén írt ki az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A munkálatok elvégzésére a két cég nettó 6,22 milliárd forintos ajánlatot nyújtott be, ám ez a kiírásban szereplő becsült értéket 34 százalékkal haladja meg. Egy évvel ezelőtt ugyanis a kiíró 4,65 milliárdos becsült árat tüntetett fel.

A kiírás szerint a kiemelt fejlesztés keretében kiviteli tervek elkészítése és kivitelezési munkák elvégzése a feladat. Konkrétabban a munkálatok kiterjednek:

  • stadion építésre
  • lovaglópályákon elvégzett tereprendezési munkákra
  • építészeti tervezési szolgáltatásokra, illetve
  • szabadidő, sport, kultúra, szállás és étterem céljára szolgáló épületek kivitelezésére.

A munkálatok pedig minden bizonnyal gördülékenyen haladnak majd, hiszen egy 2014 márciusi kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a fejlesztéssel összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A szilvásváradi lovas- és rendezvényközpont alapkövét 2014. március 17-én tették le, és Fazekas Sándor akkor úgy fogalmazott: Magyarország legnagyobb vidéki, 1,65 milliárd forintos lovas beruházása kezdődik.

Idén is jól megy Mészáros cégének

A felcsúti polgármester cége idén sem panaszkodhat a közbeszerzéseket illetően. A mostani 6 milliárdos tender mellett ugyanis szeptemberben a Győr-Gönyűi Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztését nyerte el 6,89 milliárd forintért. A legnagyobb értékű közbeszerzés egy 9,9 milliárd forintos volt, és az állami árvízvédelmi művek állékonyságának végképességének helyreállítására irányult. A mostani 6,22 milliárddal együtt idén már összesen több mint 23 milliárd forint értékű közbeszerzésen munkálkodhat a Mészáros és Mészáros Kft. hol önállóan, hol pedig konzorciumban.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.