TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. november 24. 12:04

A kiírásban szereplő becsült összegnél 34 százalékkal magasabb áron nyerte el egy meghívásos állami tendert a felcsúti polgármester cége.

Közös ajánlattal a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége és az egri Euro Campus Kft. egyedüli pályázóként nyerte el azt a meghívásos közbeszerzési tendert, melyet még tavaly év végén írt ki az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A munkálatok elvégzésére a két cég nettó 6,22 milliárd forintos ajánlatot nyújtott be, ám ez a kiírásban szereplő becsült értéket 34 százalékkal haladja meg. Egy évvel ezelőtt ugyanis a kiíró 4,65 milliárdos becsült árat tüntetett fel.

A kiírás szerint a kiemelt fejlesztés keretében kiviteli tervek elkészítése és kivitelezési munkák elvégzése a feladat. Konkrétabban a munkálatok kiterjednek:

  • stadion építésre
  • lovaglópályákon elvégzett tereprendezési munkákra
  • építészeti tervezési szolgáltatásokra, illetve
  • szabadidő, sport, kultúra, szállás és étterem céljára szolgáló épületek kivitelezésére.

A munkálatok pedig minden bizonnyal gördülékenyen haladnak majd, hiszen egy 2014 márciusi kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a fejlesztéssel összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A szilvásváradi lovas- és rendezvényközpont alapkövét 2014. március 17-én tették le, és Fazekas Sándor akkor úgy fogalmazott: Magyarország legnagyobb vidéki, 1,65 milliárd forintos lovas beruházása kezdődik.

Idén is jól megy Mészáros cégének

A felcsúti polgármester cége idén sem panaszkodhat a közbeszerzéseket illetően. A mostani 6 milliárdos tender mellett ugyanis szeptemberben a Győr-Gönyűi Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztését nyerte el 6,89 milliárd forintért. A legnagyobb értékű közbeszerzés egy 9,9 milliárd forintos volt, és az állami árvízvédelmi művek állékonyságának végképességének helyreállítására irányult. A mostani 6,22 milliárddal együtt idén már összesen több mint 23 milliárd forint értékű közbeszerzésen munkálkodhat a Mészáros és Mészáros Kft. hol önállóan, hol pedig konzorciumban.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.