<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Hosszas alkudozás után került orosz kézbe az Evening Standard. A vásárló a világ egyik leggazdagabb embere, Alekszandr Lebegyev.

Többségi orosz tulajdonba került a Londonban délutánonként megjelenő Evening Standard. Az újság jelenleg az egyetlen nem ingyenesen terjesztett esti lap az angol fővárosban. A lap 75 százalékos részesedése Alekszandr Lebegyev orosz milliárdos, egykori KGB-ügynökhöz került, míg a fennmaradó rész továbbra is a – magyar sajtópiacon is érdekelt - Daily Mail & General Trust kezében marad.

Alekszandr Lebegyev számára ismerős közeg London, hiszen fiatal KGB-ügynökként két évtizede a londoni szovjet nagykövetségen szolgált, most azonban mint befektető tért vissza. A napokban az orosz milliárdos elárulta, hogy az üzleti megfontolásokon túl érzelmi szálak is köti a laphoz, hiszen ügynöki munkája idején fontos információforrása volt az Evening Standard.

A most megszerzett újság vételárát nem közölték, ám állítólag jelképes egy fontért cserélt gazdát a részvénycsomag, igaz Lebegyev komoly tőkeinjekciót garantált a tulajdonrészéért. A befektető bevonására azért volt szükség mert az ingyenes délutáni lapok túl nagy konkurenciát jelentettek, hiába kínál ezeknél jóval színvonalasabb tartalmat az Evening Standard.

Az orosz milliárdos számára a médiapiac sem új terep, hiszen társtulajdonosa a Novaja Gazeta című lapnak, amely egyike annak a kevés orosz médiumnak, amely bírálja a Kremlt. Lebegyev ugyancsak résztulajdonosa az Aeroflot orosz légi társaságnak. Mindezek mellett szállodái is vannak Európa több országában. A Forbes lap szerint Lebegyev a világ 358. leggazdagabb embere, vagyona több mint 3 milliárd dollár.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.