<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kartellgyanú miatt vizsgálat indult a British Airways-nél és néhány más jelentős légitársaságnál.

A brit versenyfelügyeleti hivatal és az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított a British Airways-nél (BA) és más légitársaságoknál kartell gyanúja miatt. A cégek a hírek szerint az utasforgalmat érintően egyeztették áraikat, illetve az üzemanyag-pótdíjak kivetésekor is kartelltevékenységet folytattak.

A BA azt közölte, hogy együttműködik a két ellenőrző hatósággal, de részleteket nem közölt, és azt sem említette, hogy az ügy milyen légitársaságokat érint még. A vizsgálat idejére a BA szabadságolta Martin George kereskedelmi igazgatót és Iain Burns kommunikációs vezetőt.

A Lufthansa megúszta

A korábbi sajtóértesülések szerint az ügyben a három legjelentősebb légitársaság - az Air France KLM, a Lufthansa és a British Airways - mellett az SAS és a Cargolux is érintettek voltak. A most napvilágot látott hírek szerint azonban a Lufthansánál nem indítottak be vizsgálatot.

Képbe került állítólag egy kisebb brit cég is, a Virgin Atlantic. A társaság kommunikációs vezetője közölte, hogy "tudomásuk van a vizsgálatról", de hogy ez a társaságukat is érinti-e, azt nem említette.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.