1p

3,5 milliárd dollárért eladta a kínai PetroChina olajcégben lévő részesedését a Warren Buffett amerikai milliárdos érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway befektetési vállalat.

Az amerikai milliárdos szerint az értékesítésnek pénzügyi okai voltak, és nem hozható összefüggésbe azzal, hogy Buffet korábban kritizálta a PetroChina szudáni kapcsolatait, írja a BBC News.

Az év folyamán több részvényes is megharagudott a Berkshire-re, amiért részvényeket adott el a kínai vállalat szudáni üzlete miatt. A Berkshire 2006-ban vásárolta meg a PetroChina 11 százalékát közel 500 millió dollárért.

A 67 éves milliárdos a héten tagadta, hogy részesedést venne a hitelválság miatt nehézségekkel küzdő amerikai Bear Stearns bankban. Warren Buffet vagyonát nagyjából 52,4 milliárd dollárra becsülik.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!