<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hárommillió dolláros befektetéssel közös kompetenciaközpontot hozott létre Budapesten az IBM Magyarország és az Oracle Hungary. A két cég jövendőbeli üzletfelei a legkorszerűbb feltételek mellett ingyen és bérmentve tesztelhetik le a kívánt alkalmazásokat, valamint a hardvereket és szoftvereket.

A kompetenciaközpont hardvereszközeit (System p, System i, System x szerverek, tárolórendszerek, archiválóeszközözök), és az egyes szoftvereket (WebSphere) az IBM Magyarország biztosítja. Az Oracle Hungary a teljes alkalmazás-portfolióját felölelő szoftverlicencekkel járul hozzá a központ működéséhez. Az utóbbi alkalmazásai közé tartozik az Oracle E-Business Suite, a PeopleSoft Enterprise, a JD Edwards EnterpriseOne, és a JD Edwards World.

"Üzletfeleink részére teljesen ingyenesen nyújtjuk az új szolgáltatásunkat" - mondta a központ megnyitóján Balogh Attila, az IBM Magyarország Business Partners Organization igazgatója. "Ezek között szerepel az Oracle-alkalmazások IBM hardverkörnyezetre való hangolása, valamint az Oracle-alkalmazások és az IBM köztesszoftverek összekapcsolása. A teszteléshez és a modellezéshez természetesen felkészült szakértői gárdát is biztosítunk."

A két cég nem titkolt szándéka, hogy a jelentős beruházással új ügyfeleket csábítson magához. Az IBM-nek van tapasztalata a kompetenciaközpontok hatékonyságáról, miután egyes országokban már meghozta gyümölcsét a befektetés. A sikeres tesztelések ugyanis gyakorta végződnek üzletkötéssel.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.