2014. október 6. 08:58

A Samsung Electronics 14,7 milliárd dollárért épít új csipgyárat Dél-Koreában - jelentette be a cég hétfőn.

A Samsung nem közölt közelebbit a gyár tervezett kapacitásáról, miként arról sem, hogy ott pontosan mit fognak gyártani. Elemzők szerint nagy valószínűséggel DRAM memória áramköröket készítenek majd az új Samsung-gyárban.

A DRAM memória áramkörök piacán a Samsung 36,2 százalékos részesedéssel rendelkezett tavaly, ami az előző évi 41 százalék után is vezető pozíciót jelentett számára. Elemzők azt mondták, hogy ha az új gyár egésze DRAM-okat készít, akkor ebben a szegmensben a Samsung 25 százalékkal növelheti termelését a jelenlegihez képest. Az új gyár várhatóan 2017 végén vagy 2018 elején készül el.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.