2017. augusztus 8. 09:13

Rogán tárcája Szijjártó Péter barátjának cégeit választotta nyertesnek.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Nemrég ért véget "minden idők legjobb vizes világbajnoksága" és bár a Masters vb még csak most kezdődött el, a kiadások növekedésének egyelőre még nincs vége. Amellett, hogy folyamatosan jelennek meg újabbnál újabb költségnövekedéssel járó szerződésmódosítások, újak is köttetnek majd. A közbeszerzési hatóság oldalán bukkantunk rá arra a dokumentumra, mely szerint jelentős összeget kell még elkölteni az egész rendezvény utókommunikációjára.

Az összefoglaló tájékoztatás szerint a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal augusztusban fog szerződést kötni a "2017-es Budapesti FINA Világbajnokság utókommunikációjához tartozó filmgyártási feladatok ellátására". A feladatokra nettó 230 millió forint áll majd rendelkezésre és a három kormányközeli reklámcég közül ezt a munkát Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter barátjának, Kuna Tibornak a cégei végezhetik majd el a SPRINT Nyomdaipari Kft. segítségével.

Hosszú Katinka Godzilla-verziója itthon hódít

Önmagában az, hogy ezt a feladatot a Trinity International Communications Kft.-Young&Partners Kft.-SPRINT Nyomdaipari Kft. triója végezheti el, nem szolgálhat túl nagy meglepetésként, hiszen a vizes világbajnokság promócióját is ők látták el nettó 3 milliárd forintért. Igaz, sajtóhírek szerint a feladatok nem teljesültek zökkenőmentesen, hiszen külföldön alig volt látható a kampány. Egy hónappal a start előtt hivatalosan még arról sem volt információ, hogy egyáltalán elindult-e már a nemzetközi kampány.

Mindez azonban nem okozott törést a trió iránti kormányzati bizalomban, a dokumentum szerint augusztus 14-én, a szerződéskötési moratórium lejárta után szignózhatják is az utókampányos filmgyártásról szóló kontraktust.

Székely Sarolta
mfor.hu