<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Magyar-kínai versenyjogi együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá csütörtökön Budapesten, amelynek értelmében a két ország a jövőben rendszeressé teszi az információ- és tapasztalatcserét - tájékoztatott a GVH.

Ez volt az első kapcsolatfelvétel kínai és magyar versenyjogi szakértők között. A félnapos látogatás keretében Ma Hsziuhung, a Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériumának versenyügyekért is felelős miniszterhelyettese által vezetett hét fős kínai delegáció a GVH munkatársaitól a magyar versenyjogról, valamint a hivatal működéséről és joggyakorlatáról kapott tájékoztatást.

A GVH közleménye szerint ezek az ismeretek azért fontosak a kínai fél számára, mivel a Kínai Államtanács éppen két héttel ezelőtt fogadta el a versenytörvény tervezetét, és hamarosan várható, hogy az országgyűlés is jóváhagyását adja a törvényjavaslatra. A tájékoztató szerint a kínai miniszterhelyettes budapesti találkozója előtt Brüsszelben tárgyalt Nellie Kroes európai versenyügyi biztossal és a Bizottság Verseny Főigazgatóságának munkatársaival.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.