TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az ötágú vörös csillag miatt büntethetik a sörgyártót.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes gyorsan kitalálták, hogyan lehetne erős borsot törni a Heineken sörgyártó hazai vezetőinek orra alá. Egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a parlamenthez ma délután, amely az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szól. Kimondják, hogy tilos úgy a náci, mint a kommunista jelképekkel - köztük a horogkereszt, vagy az ötágú vörös csillag - ellátott terméket vagy szolgáltatást értékesíteni.

Lesz nagy csodálkozás a Heinekennél 

Különös méltánylást érdemlő esetben persze el lehetne térni ettől, de a javaslat szerzői az indoklásukban világossá teszik, hogy erre azért nagyon tág tere nem marad majd az érintetteknek.

Akár komoly pénzbüntetést is kockáztat ezentúl a merész vállalkozó, vagy multi, ha nem tarja be az előírásokat, mert a vállalkozás formájától függetlenül minimum 500 ezer, legfeljebb 2 milliárd forint (illetve a vállalkozás árbevételének maximum 5 százaléka) lehet a büntetés mértéke.
A Heinekennek 2015-ben több mint 51 milliárd forintos bevétele volt, ez alapján nagyjából egymilliárdos büntetési tétellel nézhetne szembe. 

Sok időt nem hagynak a felkészülésre, mert a törvény kihirdetését követő 30 nappal a rendelkezések már hatályba is lépnek.

Erős a gyanúnk, hogy mindez a sörháború miatt fogalmazódott meg a politikusok fejében. Közismert, hogy a Heineken romániai érdekeltsége összetűzésbe került egy ottani kis, félig magyar tulajdonban lévő sörfőzde tulajdonosaival a Csíki Sör szellemi tulajdonjogával kapcsolatban. Amint pár napja megírtuk, Lázár már egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel a magyar kormány álláspontjáról. Valószínűleg a válaszcsapás egyik fegyvere a most benyújtott javaslat.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.