<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Jól startolt a Windows 10, máris komoly szeletet hasított ki az operációs rendszerek virtuális tortájából.

A Windows 10 a debütálást követően máris 5,21 százalékos részesedéssel bír a PC és Mac piacon az operációs rendszerek között. Ezzel máris maga mögé utasította a finoman szólva is zsákutcának bizonyuló Vistát és Windows 8-ast is (a 8,1-et még nem) – derül ki a Netmarketshare adataiból.

Az operációs rendszerek részaránya
(Forrás: Netmarketshare)

A jó kezdés érthető, hiszen a Microsoft egy - számukra - új piaci modellel jelentkezett idén: a frissítést minden eredeti Windows 7, 8, illetve 8.1 használó ingyen megkapja. Ennek célja, hogy ne legyen annyira töredezett a cég felhasználói köre és könnyebb dolguk legye a Windowsra fejlesztő cégeknek.

A legfrissebb adatok szerint a Windows 7 57,67 százalékon áll, az XP 12,14-en, a 8.1 pedig 11,39-en. A futottak még kategóriában ott van a Win 8 2,56 és a Vista 1,82 százalékkal.

Hogy megnézzük honnan is szedett felhasználókat az új rendszer, ahhoz az egy hónappal korábbi adatokhoz kell nyúlnunk. Abban semmi meglepő nincs, hogy a Windows 7 több mint 3 százalékpontot, a 8 és a 8.1 együttesen pedig 1,9-et veszített. Az viszont már érdekes, hogy a Windows XP 11,72 százalékról 12,14-re nőtt. Nyilván egyre több számítógépet használunk globálisan, de némiképp meglepő, hogy a tavaly áprilisban már a „halálba küldött” matuzsálemi korú rendszer ennyire tartja magát. Az XP egyébként jelenleg nincs benne abban a körben, amelyre a Microsoft ingyenes Windows 10 frissítést kínál. Később ezt persze még átgondolhatják.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.