<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Megkezdődött a Balatonon a 162. hajózási szezon; az idei első hajót, a 117 éves Helka motorost hóesésben fogadták szombaton Balatonfüreden.

Bóka István (Fidesz), a város polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntőjében a Balaton-parti önkormányzatok azon bizakodásának adott hangot, hogy "végre valahára a tóparti önkormányzatok megszerezhetik majd a Balatoni Hajózási Zrt. 49 százalékos részvénycsomagját is".

Balázs Árpád (Fidesz), Siófok polgármestere beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Balaton gazdasági szereplői között az egyik legfontosabb a hajóscég, s annak a sorsáért "legelsősorban ma a balatoni önkormányzatok érzik magukat felelősnek". Hangsúlyozta: a balatoni önkormányzatok - ha nincs partnerük -, akkor maguk kívánják meghatározni a cég sorsát, természetesen egyetértésben a cégvezetéssel, a hajósokkal, a tóparti lakosokkal és idegenforgalmi vállalkozókkal.

Horváth Gyula, a balatoni hajóscég vezérigazgatója elmondta: idén mintegy 250 millió forintot fordítottak, illetve költenek még az év hátralévő időszakában a hajópark, a hajó- és vitorláskikötők fejlesztésére. Az idei szezonra forgalomba állítanak egy 15 személyes gyorsjáratú hajót - 27 millió forintért vették Franciaországban -, amely 17 perc alatt teszi meg a Siófok-Balatonfüred közötti távolságot - tette hozzá. Mint mondta, terveik szerint ezzel szállítják majd át a siófoki szállodák vendégeit például a Balatonudvariban nemsokára elkészülő golfpályához vagy a füredi Aquaparkhoz.

A Balatoni Hajózási Zrt. idén 6-7 százalékkal emelte meg a tavalyihoz képest a jegyárakat - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a főszezonban 25 hajó szállítja majd a tavon az utasokat. Egyelőre a menetrendi szerinti járat még csak Siófok-Balatonfüred között közlekedik - jegyezte meg.  

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára az MTI-nek elmondta: az év első két hónapjának szállodai gyorsjelentései azt mutatják, hogy országosan 10, a Balatonnál pedig 7 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest a szállodai vendégéjszakák száma. Az idei főszezonra szóló szállodai előjegyzések 5-7 százalékos emelkedést mutatnak, s a várható vendégszám hasonló arányú bővülését jelzik a német, holland és dán utazásszervezők is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.