<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meghiúsult az indiai légitársaságok, a Jet Airways és riválisa, az Air Sahara fúziója, mivel előbbi levitte a korábban kínált összeget. Az 500 millió dolláros üzlettel India legnagyobb légitársasága jött volna létre.

A felvásárlást a kormány is támogatta, az üzlet lehetővé tette volna, hogy a Jet Airways használja az Air Sahara flottáját és desztinációit. Az Air Saharánál elmondták, a légitársaság vissza fogja állítani a kontrollt saját maga felett, s járatai ugyanúgy közlekednek majd, mint korábban.

Elemzők szerint az 500 millió dolláros ár kifizetése nem érintette volna érzékenyen az akvizítor Jet Airwayst. Annál inkább érezhető lesz a cég költségvetésén, ha be kell fektetnie mindazon erőforrások beszerzésébe, melyeket az Air Sahara megvásárlása tálcán kínált volna.

A Jet Airways birtokolja az indiai kereskedelmi légiforgalmi piac 35 százalékát, míg versenytársa a szubkontinens légiforgalmi piacának 9 százalékát mondhatja magáénak. A tavalyi évben 25 százalékkal nőtt a légiutas-forgalom az országban - írja a BBC News.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.