TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. augusztus 18. 15:59

Jövő hétfőtől megújul a Blikk: a formai változások mellett komolyabb témák részletesebb feldolgozása felé is nyit a legnagyobb példányszámban eladott hazai napilap - közölte a menedzsment több tagja az MTI-vel hétfőn.

"Fennállásának tizennégy éve alatt most először újul meg a lap tördelése, és a tartalmi frissítés is váratott magára. Ugyanakkor nyitni akarunk a magasabb státuszú csoport felé, amelyik olvassa ugyan a Blikket, de ezt ma még inkább letagadja" - mondta Murányi Marcell főszerkesztő. Hozzátette, a témakínálat és a megjelenés is komolyabb lesz a mostaninál, ám "nem színes politikai napilapot akarunk csinálni".

A logó - a mainál nagyobb méretben - marad, akárcsak a piros-fehér-fekete alapkombináció, ugyanakkor az egyes rovatok saját színt kapnak, az újság megjelenése pedig "sokkal rendezettebb, olvasóbarátabb lesz"; a témasúlyozás változásával, a kis és nagyobb anyagok határozottabb elkülönítésével "jobban segítjük az olvasót"- közölte.

Murányi Marcell hozzátette: a témák bővülése miatt - változatlan ár mellett - 16-ról 20-ra emelkedik a minimális oldalszám, ennek ellenére nem nő a mostani száz fölé a vasárnapi kiadással, a tévémagazinnal és a blikk.hu-val együtt kalkulált munkatársi létszám.

A megújult lapot egy figyelemfelhívó nyereményjáték mellett "több száz milliós médiaértékű" kampánnyal vezetik be; egyaránt hirdetik a Blikket a tulajdonos Ringier-csoport médiumaiban, de a "külső" reklámok értéke is meghaladja majd a százmillió forintot - közölte Papp Gábor, a Blikk-csoport lapigazgatója.

Megemlítette: a bulvárlapot napi rendszerességgel 1,1 millió, havonta legalább egyszer 2,6 millió ember olvassa, közönségük összetétele viszonylag pontosan megegyezik az összlakosság demográfiai jellemzőivel, így "van benne fejlődési potenciál".

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.