2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miniszteri keretéből 15 millió forintot adott a Duna Televízió egyes műsorainak angol nyelvű feliratozására, ötmilliót a külföldi magyar kulturális intézetek programjainak bemutatására a szaktárca vezetője, Hiller István.

A februárig szóló időszakban közel napi két és fél órányi kulturális műsor angol nyelvű feliratozására elegendő e keret, amelyet - Cselényi László elnök által nem közölt összeggel  - a Duna Televízió is megtold, míg a második forrásból a nyári szünetig hetente kétszer öt percben jelentkező Kultúránk külföldön című műsor elkészültét finanszírozzák.

Hiller István az eseményen azt hangsúlyozta, "nagyra értékeli" a Duna Televízió tevékenységét, amelynek fontos feladata, hogy kulturális tekintetben "a világ magyarságát minél inkább összetartsa”. Ha a februárig tartó időszak tapasztalatai pozitívak, "akkor folytatjuk ezt az együttműködést" - tette hozzá.

Cselényi László megjegyezte, nem csupán a harmadik, ötödik generációs, magyar gyökereikre büszke, de őseik nyelvét már nem, vagy csak alig beszélő külhoni magyarokhoz kívánják közelebb vinni a Duna Televízió műsorát, de azt is lehetővé kívánják tenni, hogy a környező államok magyarul nem beszélő polgárai is figyelemmel kísérhessék a programot.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!