<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Sikeresen lezárul a két acélipari vállalat, a Mittal Steel és az Arcelor közti hónapok óta húzódó harc: a felek közel állnak a végső megállapodáshoz, melyből végre megszülethet a világ legnagyobb acélipari cége.

A két vállalatnak végre sikerült megállapodni a végső árban, melyet az indiai Mittal fog fizetni a luxemburgi Arcelor részvényeiért. Egyelőre azonban egyik vállalat sem kívánta bővebben kommentálni az eseményeket.

Korábban az értékpapír-tulajdonosok azzal vádolták az Arcelort, hogy csak azért fogadta el az orosz acélmágnás, a Severstal felvásárlási ajánlatát, hogy sakkban tartsa az indiai acélipari óriást. A luxemburgi cég vezére január óta nem volt hajlandó találkozni a Mittalal, és május 25-én elfogadta a Severstal 25,8 milliárd eurós ajánlatát. A részvényesek azonban rendkívüli ülés összehívását követelték az Arcelortól, mivel kevésnek találták a - már elfogadott orosz ajánlatról - szolgáltatott információt - írta korábban az mfor.hu.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.