2018. január 25. 10:58

A Gazdasági Versenyhivatal lefolytatta a vizsgálatot, melynek eredményeként megállapították: Mészárosék túl gyorsan kebelezték be a fél Balatont.

Még tavaly szeptember végén indított a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást a BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó BLT Group Zrt. irányítást szerzett a Balatontourist-csoportba tartozó több vállalkozás felett.

A Gazdasági Versenyhivatal lezárta a vizsgálatot, melynek eredményeként elmarasztalta a BLT Groupot és milliós bírságot szabott ki a társaságra. 

A Versenyhivatal közleménye szerint az eljárásban megállapítást nyert, hogy a társaság az összefonódást túl korán, a GVH összefonódással kapcsolatos döntése előtt hajtotta végre. A jogsértésért a hatóság 5,3 millió forint bírságot szabott ki a BLT Group Zrt.-re. 

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.