Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Csaknem 157 millió forintot nyertek el Zala megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a munkahelyteremtő beruházások támogatására kiírt pályázaton.

A 18 nyertes pályázó közül 14-en pénteken vették át a támogatási szerződést Zalaegerszegen. A nyertesekkel a szükséges iratok leadása után, várhatóan augusztusban kötik meg a hatósági szerződést.

A pályázati támogatásnak köszönhetően a kisvállalkozói szektor 94 új munkahelyet tud létesíteni a megyében, ebből 67 helyre álláskeresőt vesznek fel. A támogatás lehetővé tette azt is, hogy megőrizzenek 208 már meglévő munkahelyet is. A támogatott beruházások mintegy 27 százaléka hátrányos helyzetű kistérségben, Pacsa, Zalakaros, Letenye környékén valósul meg - közölte Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Igazgatója. Amennyire a jogszabályi környezet lehetővé tette, a legegyszerűbb módon fogalmazták meg a pályázatot, hogy a vállalkozóknak ne kelljen pályázatírókat felkérniük, és a nyertesek minél hamarabb hozzájuthassanak a támogatási összeghez - tette hozzá.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott szerint a pályázat illeszkedik az Egymillió munkahelyet tíz év alatt címmel meghirdetett munkahelyteremtő programhoz. Mintegy 600-800 kis- és középvállalkozás pályázatára számítottak, a cél ugyanis az volt, hogy legalább 5,5 ezer új munkahelyet teremtsenek, és legalább 10 ezer meglévő álláshelyet is megőrizzenek az országban - hangsúlyozta a kormánymegbízott.

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd forint állt rendelkezésre. Az új Széchenyi Terv pályázati programjaihoz kapcsolódva új munkahelyenként 500 ezer forint támogatást nyerhettek el azok az induló vagy már működő kkv-k, amelyek vállalták az álláskeresők felvételét, és huzamosabb, teljes munkaidőben történő foglalkoztatását.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.