<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Előfordulhat, hogy Olaszországból, a hazai ár négyszereséért kell friss burgonyát vásárolnia a Chio-Wolf Magyarország Kft.-nek a kedvezőtlen időjárás okozta alapanyag-ellátási gondok miatt - mondta el a Világgazdaságnak Somogyi György a társaság vezérigazgatója.

A chips-gyártó havonta 1100 tonna burgonyát dolgoz fel; június végéig mintegy 300 tonnányi alapanyag hiányzik. A problémát elsősorban a raktáron és a kirendeltségeken lévő készletek átcsoportosításával próbálják megoldani, csak végső esetben vásárolnak az olasz burgonyából. A helyzetet bonyolítja, hogy májusban ugrásszerűen megnőtt a cég értékesítése; az előző hónap 187 tonnája után 250 tonna burgonyaszirmot adtak el, mert a kereskedők a labdarúgó-világbajnokság kapcsán feltöltötték készleteiket.

A Magyarország legnagyobb burgonya-feldolgozójának számító Chio-Wolf a korábbi évekhez hasonlóan az idén is 13 ezer tonna burgonyát vásárol fel, ami a teljes hazai termés mintegy két százaléka. A társaság tavaly 10 milliárd forintos árbevételt ért el, az idén ennek megismétlését tervezik - írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.