<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt időszakban több lépést is tett az ismertségét korábban a körülötte kirobbant botrányokra építő French Connection ruhamárka, hogy a konzervatívabb közönség számára is elfogadható imázst jelenítsen meg. A társaság e stratégiaváltás jegyében új reklámcsapattal dolgozhat a jövőben.

A korábban könnyen félreérthető "FCUK" rövidítést használó társaság előbb nevét változtatta meg, és a hosszabb de jóval formálisabb French Connectiont vezette be. Mostantól a hirdetéseiben is visszafogottabbá válhat a divatcég.

A korábban a vállalatnak dolgozó Beattie McGuinness Bungay (BMB) ügynökséggel a Brandrepublic értesülése szerint ugyanis szakít a divatcég, és már megkezdte a tárgyalásokat a Yellow Door nevű marketinges vállalattal.

Csak rövid távon járt jól a botránnyal a cég

A BMB nevéhez fűződik az a kampány, amely ugyan a márkanév ismertségének növelésében jelentős szerepet játszott, ám a French Connection névhez kapcsolódó negatív attitűdöt is jócskán felerősítette. A divatcég reklámjaiban ugyanis két szemrevaló nő előbb egymás ütlegelésével foglalkozott, majd a harc heve átalakult, és vad csókjukkal fejeződött be a szpot. A reklám azonban csak a fiatalabb, nyitottabb fogyasztók körében volt sikeres, a vásárlók jelentős többsége szembefordult a céggel, és a film vetítését a hatóságok fel is függesztették.

A társaság korábban a névváltás kapcsán szintén meghátrálásra kényszerült. A brit reklámfelügyelet, az ASA sorozatos tiltásai miatt hét év után, 2004-ben felhagytak a divatmárka reklámozásával. Az 1997 óta létező márkát Trevor Beattie, a TBWA London reklámügynökség elnöke és kreatívigazgatója hozta létre. Hasonlóan a Benettonhoz, ennek a brandnek a hírneve is a botrányokból táplálkozott: már a könnyen félreérthető név is egyfajta provokáció.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.