Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Húsz-harminc fős létszámig más jellegzetességek uralják a csoportok életét, mint az ennél nagyobb szervezetekét. A vállalat növekedése örömteli, biztató és perspektivikus jelenség: az adott gazdasági egység egészséges fejlődésének következménye.

Az újjászervezés feladatai

Újabb láncszem: a humánerőforrás-osztály kialakulása. Külön személy kell ehhez a feladathoz, aki kialakítja az HR-stratégiát. A láncszemek növekedésével újabb teendők állnak elő: ki kell találni mindazt, ami addig természetes módon alakult. Ki kell küszöbölni az információk elakadását. A döntési mechanizmusokat minél rugalmasabbá kell tenni. Ki kell alakítani az egyéni és a csoportos értékelés normáit és az értékelés kivitelezésének módját. A legnehezebb feladat pedig mindig az elmélet és a gyakorlat összehangolása. Mindeközben maga az emberierőforrás-osztály létszáma is bővül. Ellentmondások sokasága jelenik meg.

Hogyan lehet ugyanazt a mértékű tájékozottságot, kontrollt gyakorolni egy nagyobb létszámú csoport esetén, mint egy kis létszámú csoportnál? Hogyan lehet a rengeteg információt integrálni, hogyan lehet rálátni a folyamatok összességére? Magának a humánerőforrás-vezetőnek is ki kell alakítania a maga szerepkörét. El kell ismertetnie magát a vezetőkkel, az addigi "maggal". Egyfelől ki kell vívnia a bizalmukat, másfelől tudnia kell bebizonyítani, hogy a humán jellegű feladatokkal való foglalkozás ugyanolyan súlyú feladat, mint a vállalat gazdasági tevékenységei. Ennek akadályoztatása esetén a humánerőforrás-osztály nem tudja betölteni a feladatát, külső tényezőként létezik a szervezeten belül. Mindez kisebb-nagyobb harcokkal, feszültségekkel jár. Az alapító tagoknak meg kell válniuk olyan feladatoktól, amelyekben addig kompetensek voltak. Esetleg kicsit gyanakvóan tekintenek az új osztály tevékenységére, vonakodnak elismerni azt, hogy miért kell "tudomány" ahhoz, ami addig önkéntelenül is ment a maga útján. A humánerőforrás-vezetőnek jó diplomáciai érzékkel kell rendelkeznie, és mind a szakterületét, mind a saját személyét el kell tudnia fogadtatni. Azt is tudnia kell, hogy azok a rendszerek, amiket kialakít, nem állnak meg önmagukban elméleti alapon. A rendszerek csak akkor működnek jól, ha azok a konkrét személyek, csoportok természetéhez igazodnak. Önmagában egy jó felvételi rendszer kialakítása nem áll meg a lábán, csak akkor, ha a többi rendszer egészébe integráljuk.

A humán vezető szerepének további ellentmondása még az is, hogy mivel ő a láncszem a felső vezetés és a többi munkatárs között, ebből következően, finoman szólva, erősen szűrik a felé irányuló információkat. Szintén alapvető és nehézséget okozó tényező, hogy a humánerőforrás-vezetőnek egyszerre kell rálátnia a rendszerre, lehetőleg minél objektívabban, ugyanakkor ő maga is a rendszer része, a maga saját érdekeivel. Ellentmondás feszülhet a között a terv között, amit ő szükségesnek látna megvalósítani és a vezetőség közvetlen érdekei között. Nagyon nehéz elérnie, hogy szakmailag hasznos feladatot végezzen, másfelől ellensúlyozza a felső vezetés nézeteinek esetleges hibáit, tévedéseit.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.