2017. május 22. 12:25

Ez a hajlítható kijelzők utáni következő lépcsőfok.

Egyelőre a hajlítható kijelzőjű telefonok is ufószámba mennek, illetve a prototípusokon kívül nem is láttunk még belőlük semmit, de máris itt a Samsung új húzása, ami ugyanebben az irányban ugrik előre egy jelentőset. A Mashable szerint a dél-koreai techóriás még a héten bemutathatja a nyújtható kijelzőt.

A nyújtható kijelző a szimpla hajlíthatóval szemben nem csak egy irányban mozgatható, hanem a létező összesben, így egy ilyen képernyővel felszerelt telefon nem pusztán összehajtható lenne, de nyugodtan lehetne úgy facsarni, tekerni és húzgálni, ahogy jól esik. A nehezen elképzelhető, új featuret egyelőre egy sajtóanyag fotója harangozza be, ez:

kinyomódik, de nem lesz baja

A Mashable saccolása szerint a mutáns kijelzőt a keddtől csütörtökig tartandó, Los Angeles-i Society for Information Display techvásáron tárhatja a közönség elé a Samsung. Elvileg az itt leleplezendő kijelző 23 centis lesz, és 12 milliméternyit lesz képes hajlani-tágulni minden irányban. Egyelőre még csak kijelzőről van szó, de azt az elképzelések szerint később telefonokra, autókba és hordható kütyükbe applikálnák.

A technológia még a fejlesztés korai szakaszában jár, a Samsung szóvivője azt nyilatkozta a Korea Herald című lapnak, hogy egyelőre nem lehet megmondani, mikor használhatunk sztreccses kijelzőjű telefonokat. Mindenesetre az már biztos, hogy az oldalsó keretek eltüntetése után ez a kijelezőcsesztetés következő nagy dobása.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.