2017. április 20. 17:23

Bár a 2024-es olimpiai pályázattól visszaléptünk, a kormány nem áll le, idővel meg fogja valósítani az eltervezett sportlétesítményeket, melynek egyik bizonyítéka a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja tervpályázati kiírása jelent meg a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőben. 2017. június 20-ig várják a pályaműveket a IX. kerület Kvassay zsilip melletti VITUKI volt telepén létesítendő Budapest Atlétikai Stadion megvalósítására. A pályaművek díjazására és megvételére összesen bruttó 25 millió forint áll rendelkezésre.

"A tervpályázat célja a tervpályázati dokumentációban közzétett tervezési program megvalósítására legalkalmasabb tervező kiválasztása annak érdekében, hogy az Atlétikai stadion tervei magas építészeti minőségben, a jelen és távlati funkcionális igényeket messzemenőleg kiszolgáló módon, a rendelkezésre álló időbeli és pénzügyi lehetőségek között készüljenek el.

A tervpályázat eredményeként kiválasztott tervezővel Kiíró tervezési megbízást kíván kötni az Atlétikai stadion megvalósításához szükséges tervdokumentáció elkészítésére vonatkozóan" - olvasható a felhívásban.

(Fotó: MTI)

A bírálóbizottság minimum egymillió forintért veszi meg a pályaművet, a díj legnagyobb összege pedig 10 millió forint lehet a részletek szerint. A bizottság

  • elnöke: dr. Szeneczey Balázs (fővárosi önkormányzat részéről)
  • társelnöke: Tóth Csaba
  • tagjai: Szűcs Balázs (a ferencvárosi önkormányzat részéről)
  • Pásztor József (Magyar Építész Kamara)
  • Krizsán András DLA (Magyar Építőművészek Szövetsége)
  • Skardelli György (az új Puskás Stadion tervezője, a KÖZTI építésze)
  • Finta Sándor (Budapest korábbi főépítésze és a Budapest 2024 Zrt. Építészeti és Városfejlesztési Igazgatója)
  • Iványi Bálint.

A Magyar Nemzetnek korábban sem a vagyonkezelő, sem pedig a minisztériumok nem voltak hajlandóak elárulni, mi lesz a sorsa a 16,5 milliárd forintért vásárolt, Dunához közeli területnek, ahol a budapesti olimpia egyik fő helyszíne lett volna az atlétikai stadionnal. Márpedig úgy tűnik, hogy az eredeti elképzelések valósággá fognak válni.

A terület megvételére fordított 16,5 milliárd forint mellett már 14,15 millió forintot elköltöttek az atlétikai stadion nyílt tervpályázatához szükséges lebonyolító feladatának ellátására. A feladatra kiírt közbeszerzést a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. nyerte meg, és a szerződést február 24-én írták alá.

mfor.hu