Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Orbán Viktor szerint nemzeti egység alakult ki a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban - a miniszterelnök erről pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.

A kormányfő közölte: meg fogják védeni a munkahelyeket, és ennek a fedezete a tranzakciós adó. Hozzátette: ha valamiért ez így nem lehetséges, akkor másképpen oldják meg, de a célokból nem engednek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a csütörtökön lezárult kéthetes konzultációsorozatának megbeszélésein is mindenki a munkahelyvédelmi akciótervet tette az első helyre, szerinte ebben a kérdésben nemzeti egység van.

Arról, hogy az IMF és az Európai Központi Bank sem helyesli a tranzakciós illeték bevezetését, a kormányfő azt mondta: eddig minden újszerű lépést ellenállás fogadott, az ebből fakadó vitát viszont általában megnyeri a magyar kormány. Szerinte így volt a bankadó és a válságadók esetében is, amely azóta sok uniós országban bevett eszköz.

Mint mondta, az unióban évek óta beszélnek a tranzakciós adóról, csak nincs erő annak bevezetéséhez.

"Nekünk van erőnk, bevezettük, persze, hogy az első reakció a negatív módon érintett világ részéről elutasító, és megpróbálnak minket feltartóztatni. Meglátjuk" - tette hozzá.

Az IMF/EU-tárgyalásokkal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: megközelítésbeli különbség van a nemzetközi pénzügyi szervezetek és a magyar kormány gondolkodása között. Ez helyes, mert ők a pénzért felelősek, mi pedig több mint 10 millió magyarért - tette hozzá a kormányfő, aki ugyanakkor jelezte, abban a tekintetben, hogy mit kell tenni, a várakozásokhoz képes sokkal nagyobb egyetértés van.

Orbán Viktor ismét megerősítette, hogy az IMF-fel való kapcsolat nem érzelmi kérdés, van, amikor tud segíteni az IMF, van, amikor nem. Szerinte 2010-ben nem tudott, mert sosem járult volna hozzá a multikat terhelő adók és a bankadó bevezetéséhez, valamint a nyugdíjrendszer átalakításához. A kormányfő úgy fogalmazott: az IMF általában mindent helytelenít, amit mi méltányos közteherviselésnek gondolunk, és azt mondja, ha jól megy a bankoknak, akkor jól megy az egész gazdaságnak, de ha ilyen egyszerű volna az élet, akkor nemzeti kormányokra nem is lenne szükség.

Semmi sincs rendben

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kéthetes konzultációsorozata alatt tárgyalópartnereitől alternatív megoldásokat, érdekes szakmai felvetéseket kapott, de a kormányzás irányának megváltoztatásáról szó sem volt. Arra a felvetésre, hogy kritikákat is kapott, Orbán Viktor azt mondta: vannak kormányok, amelyek azt szeretik hallani, hogy "minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve", ő azonban, ha ezt hallja, "kiveri a víz".

Hangsúlyozta: az ország tele van gondokkal és bajokkal, így az, hogy kritika van egy megbeszélésen, azt jelzi, hogy az emberek nem veszítették el a realitásérzéküket.

Arról, hogy milyen szempontok alapján választották ki a kéthetes konzultáció állomásait, Orbán Viktor azt mondta: a választásokat megelőzően is találkozott azokkal, akikkel most újra konzultált, és ezeknek a találkozóknak az volt a céljuk, hogy a kormányzás félidejében megnézzék, mit végeztek két év alatt. A kormányfő közölte: átfogóan 60 százalékosnak látja a vállalások teljesítését országosan.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.