<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Eladná magát a brit LDV furgongyártó az orosz Gaz autóipari csoportnak. A korábban Leyland DAF-ként ismert brit cég és Oroszország második legnagyobb autógyártója közötti tárgyalások kezdeti stádiumban vannak, s a megállapodás még korántsem biztos.

Az LDV egyike a kevés brit kézben megmaradt autógyártóknak. Birminghami üzemében 800 munkást foglalkoztat, s évente mintegy 13 ezer furgont és kisbuszt gyárt. A cég 1993-ban jött létre, miután leválasztották a Leyland DAF teherautó-gyártóról, ami azóta megszűnt - írja a BBC News.

Oroszország egyébként mostanában kedvelt célpontja az autóipari vállalatok terjeszkedésének. A legnagyobb európai gyártónak számító német Volkswagen (VW) májusban, a francia Citroen pedig júniusban jelentette be, hogy üzemet létesít Oroszországban. A VW a Moszkvától 160 kilométerre fekvő Kalugában évi 115 ezer jármű kibocsátására képes gyárat hozna létre, a franciák pedig évente mintegy 50 ezer gépkocsi - főleg Citroen C4 - összeszerelését tervezik az országban - írta korábban az mfor.hu.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.