TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az elemzői várakozásoknál jobb negyedik negyedévet zárt tavaly a világ legnagyobb távközlési berendezésgyártója, a svéd Ericsson, a vállalat azonban így is elbocsát ötezer munkatársat.

A távközlési óriás a tervezettnél több mint egy héttel korábban tette közzé negyedik negyedéves jelentését, amelyben örömmel konstatálták: eddig kevéssé érintette a céget a gazdasági válság, amennyiben a profit csökkent ugyan, de az év végére a visszaesés enyhült, és az üzemi eredmény rátája javult. Intő jel lehet azonban 2009-re, hogy a vállalat a költségek további jelentős leszorítását tervezi, egyebek közt ötezer dolgozója elbocsátása révén.

Az Ericsson adózott eredménye a negyedik negyedévben 3,9 milliárd svéd korona (432 millió dollár) volt, 32 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 5,6 milliárdnál. Egész évben a profit 48 százalékkal csökkent, 11,3 milliárd koronára 21,8 milliárdról, közölték a cégnél szerdán.

Az Ericsson ügyvezető igazgatója, Carl-Henric Svanberg szerint világszerte nagy kereslet volt a vállalat portfoliójára, és a negyedik negyedév teljesítményében nagy szerepe volt a valuták jelentős árfolyammozgásának is. A svéd korona év végén erőteljesen gyengült.

Idén ütemesen folytatni akarják a költségcsökkentést "a társaság minden részében", összesen 6-7 milliárd koronás egyszeri átszervezési költséggel, amitől évi 10 milliárd koronás megtakarítást várnak 2010-től, írták a beszámolóban.

Ezzel együtt nem bocsátkoztak előrejelzésbe az idén várható eredményeket illetően, csak annyit írtak: "nehéz pontosan megjósolni, hogyan módosulnak a fogyasztók távközlési kiadásai" a válság miatt. Hasonlóképp nem részletezték, miként érinthetik az átszervezések a cég külföldi részlegeit, egyebek közt az Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft.-t.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.