<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Pénteken tesz újabb kísérletet a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma arra, hogy megválassza a nagyobbik köztévé elnökét; sorrendben ez a harmadik pályázat a március elején megüresedett posztra.

Czeglédi László kuratóriumi elnök közlése szerint reggel nyolc órakor ül össze a parlamenti frakciók delegáltjaiból álló testület, hogy - kétharmados voksaránnyal - jelötlet állítson a tisztségre a 13 induló közül; ha ez sikerül, a javaslatot hasonló arányban kell jóváhagynia a civil szervezetek képviselőivel kiegészült, déltől tanácskozó nagykuratóriumnak.

Testületi tagoktól származó értesülés szerint szerda délután informális ülést tartott a kuratóriumi elnökség, de nem körvonalazódott olyan személyi javaslat, amely megkaphatná a hét szocialista, három fideszes, két szabad demokrata, valamint egy-egy MDF-es és KDNP-s delegált kétharmadának szavazatát.

Korábbi sajtóinformációk szerint a mostani pályázók között van még Baló György, Szinetár Miklós, Pálffy István, Szabó Stein Imre és Zelles Sándor mellett a legutóbbi kör két döntőse, Havasi János és Székely Ferenc is; előbbi négy, utóbbi - a szükségesnél épp eggyel kevesebb, azaz - kilenc voksot kapott a május 30-ai jelöltállításkor.

A médiatörvény előírásai szerint a megbízatás négy évre szól, ám egy alkalommal - az elnökké választáshoz szükséges arányú támogatás mellett - lehetővé teheti a kuratórium, hogy pályázat nélkül újrázzon a hivatalban lévő vezető.

Ilyen döntésre eddig egyetlen alkalommal, idén szeptember végén került sor, amikor Cselényi László, a Duna Televízió elnöke jövő februárban lejáró hivatali idejét toldották meg négy esztendővel; az MTV-ben a médiatörvény 1996-os hatály lépése óta egyetlen elnöknek, az idén márciusban távozó Rudi Zoltánnak sikerült kitöltenie mandátumát.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.