2009. január 9. 14:29

A sárga csekkek kezelésére is alkalmas készpénz-automaták (ATM) felállítását tervezi a Magyar Posta Zrt., hogy megkönnyítse a számlák befizetését - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta: a szolgáltatásfejlesztés részeként a tervek szerint 2009 második félévében 10 darab olyan ATM-et telepítenek forgalmas helyekre, köztük hipermarketekbe, amelyek alkalmasak lesznek sárga csekkek befizetésére is.

A postákon évente 280 millió sárga csekket adnak fel és az ezeken befizetett készpénzforgalom mintegy háromezer milliárd forint.

A szóvivő hangsúlyozta: továbbra is szeretnék megtartani a sárga csekken befizető ügyfeleket, ezért fejlesztik a szolgáltatást. A sárga csekket elfogadó ATM-ek előnye, hogy csökken a sorbanállás a postákon, éjjel-nappal lehetővé teszi a befizetést.

Az első tíz ATM működtetési tapasztalata alapján dönt a Magyar Posta a beruházási keret függvényében a további bővítésről.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.