<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szarka Zsoltot nevezték ki a Magyar Posta Zrt. élére, közölte az NFM.

Szarka Zsolt

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói posztját Szarka Zsolt veszi át, az igazgatóság elnöke pedig Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója lesz - közölte az MNV döntését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a posta korábbi vezérigazgatója, Geszti László és igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos az idén januárban távozott a vállalat menedzsmentjéből.

"Fő célomnak a Magyar Posta működési hatékonyságának a gazdasági környezet kihívásaihoz igazítását, további javítását tartom, különös tekintettel a piacnyitás következményeire és az újabb üzleti szegmensekben is fokozódó versenyhelyzetre" - idézi a közlemény az új vezérigazgatót, aki korábban több jelentős hazai pénzintézet (egyebek mellett a CIB, az FHB és az OTP) felsővezetője és tanácsadója volt.

Szarka Zsolt közlése szerint az ország egyik legnagyobb munkaadójának technológiai felkészültségét és szervezetét a kor követelményeinek megfelelően fejlesztik és alakítják át. Így lehet képes a társaság folyamatosan javuló színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatást nyújtani üzleti és lakossági partnerei számára is.

"E törekvések alkalmassá tehetik a Magyar Postát arra, hogy a következő évek kihívásait leküzdve jelentős és üzletileg sikeres vállalkozás, megbízható és innovatív piaci szereplő legyen" - tette hozzá a posta új vezetője. A közlemény szerint a vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton, az igazgatóság tagjaként dolgozik tovább a cégvezetésben. A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok is segítik. A testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója (korábban a posta hírlap üzletágának vezetője) és Lontai Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.

MTI