2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A VW csoport személyautó-márkái, a névadó kivételével mind több autót tudtak eladni idén, mint egy évvel korábban. A VW eredménye lehúzza a csoportszintű számokat is.

A VW csoport augusztus végéig 6,55 millió személyautót és hasznongépjárművet adott el világszerte, amely mintegy 90 ezerrel (-1,5 százalék) alacsonyabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A visszaesés a dél-amerikai, az orosz, de legfőképpen a kínai piac gyengélkedésének tudható be. Dél-Amerikában 23,4, Oroszországban 38,9, Kínában pedig 5,8 százalékkal adtak el kevesebb járművet.

A csoport messze legnagyobb tagja maga a VW 3,84 millió autót adott el, amely 4,8 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Ezzel szemben mind az Audi (3,4), mind a Porsche (27,4), mind a Skoda (2,9), mind pedig a Seat (6,8) növelni tudta eladásait globálisan. Ez persze nem jelenti azt, hogy közülük többen ne vesztettek volna piacot akár Oroszországban, akár Kínában (a Porsche kivétel), de összességében jobban teljesítettek.

Kattintásra galéria nyílik!

A VW haszonjármű divíziója ugyanakkor 0,8, a MAN 13,3, a Scania pedig 2,8 százalékkal adott el kevesebb kocsit augusztusig.

Visszatérve a csoportszintű eredményre, Európában nincs ok a szégyenkezésre, 3,4 százalékkal nőttek az eladások, amely 2,7 millió autót jelent. Észak-Amerikában szintén jobban teljesítettek, az 5,8 százalékos növekedés 618 ezer járművet jelent.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!