<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ötnapos sztrájkot hirdetett a brit Asda szupermarketlánc több ezer, a logisztika területén tevékenykedő dolgozója június 30-tól. Az alkalmazottak magasabb béreket és kollektív tárgyalási jogot követelnek.

A teherautó-sofőrök és raktári munkások a cég 20 elosztó-központjából látják el áruval a 300 brit üzletet. A szakszervezet azután hirdetett munkabeszüntetést, hogy a tagok csaknem háromnegyede a sztrájk mellett tette le voksát - írja a BBC News.

"A raktári dolgozóink kétharmada nem tagja a sztrájkoló érdekképviseletnek, így ők nem szüntetik be a munkát" - mondta el a cég szóvivője, aki szerint a társaság már kidolgozott több eshetőségi tervet is. A két fél nem ért egyet abban, hogy a 12 500-ból hány dolgozó tartozik a szakszervezetbe, az érdekképviselet szerint az adat eléri a hétezret, a társaság szerint viszont inkább a 4 500-hoz közelít.

A világ legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, az amerikai Wal-Mart által birtokolt Asda régóta semmibe veszi a szakszervezetek és tagjaik jogait hazájában. Így nem biztosítja a kollektív tárgyalási jogot és a megfelelő teljesítményfüggő fizetés-kiegészítést sem.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.