<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A magyarországi gyógyszergyártás évszázados hagyományokkal rendelkező, gyorsan fejlődő iparág, mely kitörési pontot jelenthetne az országnak. A terület támogatásának megvonása viszont súlyos versenyhátrányt okoz Magyarországnak - olvasható a Napi Gazdaságban.

A hazai gyógyszeripari cégek nemzetgazdasági szerepüknél fogva inkább támogatást, mintsem elvonásokat érdemelnének, főleg, mert a gyógyszeripar kevésbé recessziófüggő szektor. Jóllehet a gyógyszerkassza-előirányzat betartása igen fontos, ám az iparág nemzetgazdasági hatása jóval sokrétűbb.

A gyártóknak ismét számolniuk kell majd az úgynevezett orvoslátogatói díjjal, és sor kerülhet a sávos befizetésre is. A hazai árcsökkentés hatására azonban nem emelkedhettek az exportárak. A hazai gyógyszergyártók versenyképességére továbbra is nagy veszélyt jelentenek a gyógyszer-gazdaságossági törvényben rögzített elvonások, különös tekintettel a várható gazdasági válságra.

Az adók és elvonások következtében nehéz gazdasági körülményekre számíthatnak a hazai gyógyszergyártók, mely a kutatás-fejlesztésre és a társadalmi szerepvállalásra is kihatással lehet - írja a Napi Gazdaság.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.