<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Görögország támogatja az Oroszországból Európába földgázt eljuttató Török Áramlat vezeték görög szakasza megépítésének a tervét - erősítette meg hétfőn az új görög energiaügyi miniszter.

A görög szakasz építéséről egy hónapja Szentpéterváron emlékeztetőt írt alá a két ország. A görög szakasz építésére 50-50 százalékos vegyesvállalatot hoznak létre, amely a vezetéket is ilyen arányban felügyeli majd. Az orosz 50 százalék tulajdonosa a VEB Capital lesz, amely a Vnyesekonombank állam fejlesztési pénzintézethez tartozik. A görög 50 százalék tulajdonosa pedig az Energy Investments Public Enterprise (EIPE) lesz. A két fél fele-fele arányban finanszírozza a kivitelezést, aminek a költsége 2 milliárd euró körüli. A projekt, amit teljes egészében az orosz fél finanszíroz, 20 ezer új munkahelyet teremt Görögországban.  A Török Áramlat görög szakaszának az építése a tervek szerint 2016 decemberében kezdődik és 2019 végén fejeződik be.

Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly december 1-jén ankarai látogatásán jelentette be, hogy leállították a Déli Áramlat projektet, és helyette egy másik gázvezetéket építenek Oroszország és Törökország között. A Török Áramlat évi 63 milliárd köbméter kapacitású lesz, 47 milliárd köbméter földgáz kerül Európába, 16 milliárd köbméter közvetlenül Törökországnak.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.