TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az építőipari termelés volumene szeptemberben munkanaptényezővel kiigazítva 26 százalékkal haladta meg a tavaly szeptemberit, az előző havinál pedig a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 0,8 százalékkal volt magasabb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kimagasló dinamika ezúttal is nagy részben az útépítéseknek volt köszönhető.

Az elmúlt hónapokban megfigyelt jelentős növekedést néhány nagy szervezet termelésnövekedése mellett a kisszervezetek termelésének emelkedése eredményezte - szeptemberben a legalább 300 főt foglalkoztató szervezetek termelése közel kétharmadával, az 50 fő alattiaké 27 százalékkal nőtt.

A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének termelése szeptemberben 27 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az épületgépészeti szerelés termelése kiugróan, 42 százalékkal nőtt a tavaly szeptemberi alacsony bázishoz viszonyítva. A befejező építés alágazat termelése 19,4 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakit. Az épületek építése 19 százalékkal, az egyéb építmények építése a korábbi hónapokhoz hasonlóan jelentősen, 40 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, elsősorban az útépítési munkáknak köszönhetően.

Kiigazítatlan adatok alapján az előző év azonos időszakához viszonyítva a termelés szeptemberben 28 százalékkal, az első kilenc hónap alatt pedig összesen 23 százalékkal emelkedett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.