2017. június 29. 13:43

A dél-koreai óriás több mint három évtized után tér vissza az Egyesült Államokba.

A Samsung Electronics Co. Ltd. több mint három évtizedes távollét után gyártóüzemet létesít az Egyesült Államokban.

A dél-karolinai Newberry megyében 380 millió dolláros beruházással épülő üzem háztartási készülékeket fog készíteni. A termelést az üzem a jövő évben kezdi meg és az évtized végéig az alkalmazottak száma eléri az ezret.

A Samsung két nappal Mun Dzse In (Moon Jae-in) dél-koreai elnök és Donald Trump amerikai elnök találkozója előtt tette meg a bejelentést.

A Samsung közleményét követően a legnagyobb dél-koreai iparszervezet is bejelentette, hogy 52 vállalat az elkövetkező öt évben 12,8 milliárd dollárt tervez invesztálni az Egyesült Államokban.

A közölt összeg tartalmazza a dél-koreai cégek már korábban bejelentett beruházási terveit. A Hyundai Motor például januárban jelentette be, hogy öt év alatt 50 százalékkal 3,1 milliárd dollárra növeli beruházásait az Egyesült Államokban. Az autógyár jelezte egyúttal szándékát is egy új termelőüzem létesítésére. Az LG Electronics Inc. elektronikai konszern pedig márciusban jelentette be, hogy Tennessee államban háztartási berendezés gyártó üzemet létesít és a 250 millió dolláros beruházással 600 munkahelyet teremt.

A Traqline piackutató vállalat szerint a Samsung 19 százalékos részesedéssel rendelkezik az Egyesült Államokban a háztartási berendezések piacán. A kilencvenes évek eleje óta azonban, mikor bezárta tévékészülék-gyártó üzemét, minden termékét külföldről hozta be az Egyesült Államokba.

A Samsung tavaly vásárolta meg a luxus háztartási berendezéseket gyártó amerikai Dacor Inc. vállalatot.

Az új üzem építése már csak azért is könnyebbséget jelent majd a Samsung számára az amerikai piacon, mert a Whirlpool Corp. panaszt emelt ellene és az LG Electronics ellen a dömpingre vonatkozó kereskedelmi szabályok megsértése miatt. A döntés az ügyben az idén szeptemberben várható.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.