2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Eddig csak Amerikában alkalmazott eljárást telepített hazánkba az Alcoa, a társaság két éve tartó fejlesztési programja részeként. Ennek keretében kezdte meg a termelést a társaság magyar leányvállalatánál, az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermék gyáregységénél egy új gyártósor.

Az Alcoa-Köfém Kft. leányvállalatánál, a Keréktermék gyáregységnél a két éve megkezdett 17,5 milliárd forintos átfogó fejlesztés részeként új gyártósor kezdte meg a termelést - közölte a társaság.

Az Alcoa-Köfém Kft. közlemény szerint a beruházás megvalósításával a cégcsoport olyan felületkezelési eljárást telepített Magyarországra, amelyet eddig csak az amerikai kontinensen alkalmaztak.

Az Alcoa által kifejlesztett és szabadalmaztatott felületkezelési eljárás megvédi a kerekeket az oxidációtól, megőrzi azok fényességét és csillogását, biztosítja egyszerű tisztíthatóságukat a korábbi munkaigényes felpolírozás helyett. A beruházás többi eleme az év végéig valósul meg.

A fejlesztés révén lehetővé válik a magasabb hozzáadott értéket képviselő új termékek gyártásának a megkezdése. A Keréktermék gyáregység 1997 óta gyárt alumínium keréktárcsákat nehézgépjárművekhez, kamionokhoz és vontatókhoz.

Az Alcoa 1993-ban vásárolt többségi tulajdont a székesfehérvári Könnyűfémműben, amelynek 1996-tól teljes tulajdonosa.

A fokozatos fejlesztések eredményeként a cég a hatodik legnagyobb befektető Magyarországon, az amerikai beruházók sorában pedig 715 millió dollárral a második.

Árbevételét tekintve a magyarországi vállalkozások között a tizenötödik helyet foglalja el. Árbevételének 94 százaléka exportból származik, s a cég a hetedik legnagyobb exportőr Magyarországon.

Az Alcoa-Köfém Kft.-nek nyolc üzletága van. Székesfehérváron működik az Alcoa két globális szolgáltató egysége, a pénzügyi és adminisztratív, valamint az informatikai adatközpont.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!