2010. február 19. 11:46

A neve már megvan az új modellnek, az új Skoda piaci bemutatkozás időpontja azonban még nem ismert. Az új típusnak a Fabia és az Octavia közötti mérete és ára lesz.

A Skoda Auto új modell gyártására készül, de egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik a gyártás - derül ki a cég szakszervezetének heti hírleveléből. Az "A Entry" munkanévre keresztelt autó prototípusát már bemutatták.

Eközben a Mlada Fronta Dnes cseh napilap úgy értesült, hogy az új modell ára 260 ezer korona (13650 euró) lesz, drágább, mint a kisebb Fabia, de olcsóbb az Octavia családi szedánjánál.

A Skoda cég tavaly 684.226 autót értékesített, mintegy 90 százalékát külföldön. A Skoda az év elejétől csökkentette kisebb modelljei, így a Fabia gyártását a kereslet mérséklődése miatt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.