2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az eddigi legdrágább klubváltástól már lényegében csak egy hajszál választja el a világot, Paul Pogba ugyanis úgy tűnik rekordösszegért szerződik a Manchester Unitedhoz.

Sajtóinformációk szerint 120 millió euróért, vagyis forintra átszámítva közel 37 milliárd forintért válthat klubot Paul Pogba, ami világrekordot jelentene. Az eddigi csúcstartó a walesi Gareth Bale, aki még 2013-ban szerződött a Tottenhamtől a Real Madridba.

Pogba a Juventustól szerződhet a Machester Unitedba, a helyzet azonban meglehetősen szokatlan, hiszen 4 évvel ezelőtt éppen az MU-tól igazolt az olaszok gárdához a sajtóinformációk szerint mindössze 800 ezer fontért. Vagyis a korábbi együttese több mint 125-szörös áron igazolja le a játékost. A 23 éves focista jelenleg a szerződéskötés előtti orvosi vizsgálaton vesz részt a Premier League-ben szereplő csapatnál.

Noha a vételár világrekordot jelenthet, a Mancheter United vezetőedzője, José Mourinho szerint bár túlzás, hogy milyen "őrült pénzek" mozognak a labdarúgók átigazolási piacán, arra büszke, hogy várhatóan leszerződtetik Paul Pogbát.

Arról, hogy Pogba rekordáron kelhet el, már az Európa-bajnokság idején is lehetett hallani, ahogyan arra is sokan számítottak, hogy a magyar focisták iránt is megnő a kereslet. Utóbbi azonban tévedésnek bizonyult. Igaz, az EB után a Fraditól sikerült eligazolnia a válogatott egyik reménységének, Nagy Ádámnak, aki a Bolognát választotta, Dzsudzsák Balázs döntése azonban, miszerint az Egyesült Arab Emirátusokba, az al-Vahdáh együtteséhez igazol le, sokaknak csalódást okozott. Többen számítottak arra ugyanis, hogy újra visszatérhet Dzsudzsák valamelyik nyugat-európai ligába, főleg, hogy saját bevallása szerint is nyugatra vágyott. Érdeklődött iránta a Schalke és a Hertha, de még a görög Olympiakoszról is lehetett hallani. 

A leggazdagabb fociklubok

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!