2p

A francia Paribas amerikai leányvállalata, a BancWest 1,36 milliárd dollárért felvásárolja az Egyesült Államok-beli Commercial Federal Corporationt, ezzel is tovább növelve a francia bank nyugat-amerikai befolyását. A vételár majdnem tizenötszöröse a Commercial 2006-ra előre jelzett bevételének.

[ajanlo=218][igazitas=left/]A BNP Paribas vezérigazgatója, Baudouin Prot elmondta, hogy az akvizíció jól illeszkedik a kis kockázattal és nagy növekedési lehetőségekkel rendelkező üzletekbe való befektetésekről szóló terveikbe. Ha az üzlet megköttetik, a Commercial Federal Corporation Bank of the West néven, a BancWest leányvállalataként fog működni. A tranzakció várhatóan az idei üzleti év negyedik negyedében jön létre, ha a részvényesek, s az állami és szövetségi hatóságok is áldásukat adják rá - tudósít a Reuters.

A BancWest elnök-vezérigazgatója szerint az akvizíció logikus következménye volt a Community First - közép-nyugat-amerikai terjeszkedésüket beindító - tavalyi felvásárlásának. Így a társaság Coloradóban, Omahában és Des Moines-ben is az egyik vezető bankká válhat.

Az omahai székhelyű Commercial Federal hétfőn 25,94 dolláron zárt a New York-i részvénytőzsdén, a BNP Paribas pedig 68,21-en, Párizsban.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!