2007. december 21. 10:39

Felvásárolja a holland Philips Electronics NV az amerikai Respironics Inc. orvosi műszergyártót 3,6 milliárd euróért. A tranzakció várhatóan 2008 első negyedévében zárul.

A világ legnagyobb világítótest-gyártójának, harmadik legnagyobb kórházi felszerelés-előállítójának és Európa legnagyobb háztartási elektronikaicikk-gyártójának számító Philips ezen a héten már egy másik amerikai orvosi eszközgyártót is felvásárolt. A Visicu Inc.-ért 430 milliót fizetett a cég - közli a Reuters.

A Philips egyébként több mint tízmilliárd euró értékben bonyolított le akvizíciókat az elmúlt két és fél évben. Az elmúlt hetekben fényforrásgyártót is vett - 2,7 milliárd dollárt fizetett a Genlyte-ért.

Menedzsment Fórum 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!