2007. december 21. 10:39

Felvásárolja a holland Philips Electronics NV az amerikai Respironics Inc. orvosi műszergyártót 3,6 milliárd euróért. A tranzakció várhatóan 2008 első negyedévében zárul.

A világ legnagyobb világítótest-gyártójának, harmadik legnagyobb kórházi felszerelés-előállítójának és Európa legnagyobb háztartási elektronikaicikk-gyártójának számító Philips ezen a héten már egy másik amerikai orvosi eszközgyártót is felvásárolt. A Visicu Inc.-ért 430 milliót fizetett a cég - közli a Reuters.

A Philips egyébként több mint tízmilliárd euró értékben bonyolított le akvizíciókat az elmúlt két és fél évben. Az elmúlt hetekben fényforrásgyártót is vett - 2,7 milliárd dollárt fizetett a Genlyte-ért.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.