1p

Felvásárolja a holland Philips Electronics NV az amerikai Respironics Inc. orvosi műszergyártót 3,6 milliárd euróért. A tranzakció várhatóan 2008 első negyedévében zárul.

A világ legnagyobb világítótest-gyártójának, harmadik legnagyobb kórházi felszerelés-előállítójának és Európa legnagyobb háztartási elektronikaicikk-gyártójának számító Philips ezen a héten már egy másik amerikai orvosi eszközgyártót is felvásárolt. A Visicu Inc.-ért 430 milliót fizetett a cég - közli a Reuters.

A Philips egyébként több mint tízmilliárd euró értékben bonyolított le akvizíciókat az elmúlt két és fél évben. Az elmúlt hetekben fényforrásgyártót is vett - 2,7 milliárd dollárt fizetett a Genlyte-ért.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!