2017. április 20. 06:43

Visszavonják a napi legfeljebb egy órányi ücsörgést engedélyező rendeletet.

Kifarol a kakucsi vezetés az utóbbi idők legházmesterebb húzásából: visszavonják a rendeletet, mely napi legfeljebb egy órányi üldögélést engedélyezett a település buszmegállójának padján, számolt be róla az RTL Klub Híradója szerda este.

Még előző nap került be a köztudatba a rendelet, mely akár 150 ezer forintos bírsággal sújtotta volna azt, aki, fittyet hányva az új szabályokra, 24 óra leforgásán belül egy óránál többet ült volna a padon, akár egyhuzamban, akár részletekben. Ez alól a buszvárási céllal előre megfontolt szándékkal elkövetett odaülés kivételt képezett, ugyanakkor nem volt tiszta, hogy a falu vezetése milyen módon állapítja meg, mikor minősül várakozásnak és mikor szabályszegésnek az üldögélés.

Kakucsi-Csernák Zoltán, az önkormányzat jogi bizottságának elnöke az RTL-től tudta meg, hogy a rendelet ebben a formában törvénysértő, és ellentétes az Alaptörvénnyel. A képviselő ezután elmondta, hogy ebben az esetben meg fogják vizsgálni, és ha kell, akkor vissza is vonják.

Kakucsi-Csernák szerint azért hozták meg a rendeletet, hogy "ne italozzanak a faluban". A köztéri alkoholfogyasztás egyébként amúgy is tilos, szóval ha tényleg ez volt az oka, akkor felesleges húzás volt.

Kakucs jegyzője elsőre azt mondta, nincs gond a rendelettel, de kikérik egy jogász véleményét, aztán később már azt közölte, hogy visszavonják a rendeletet. Szóval ismét lehet nyugodtan ülni a buszmegálló padján Kakucson.

mfor.hu