2016. március 24. 09:31

Az elmúlt hónapok, év eseményei alapján nem túl nehéz kitalálni, hogy a lovarda felújítására kiírt tendert a felcsúti polgármester tavaly alapított cége nyerte el konzorciumban.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt tender eredménye jelent meg csütörtök reggel az uniós közbeszerzési értesítőben. Eszerint a „Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítása és bővítése, továbbá új épületek építésének megvalósítása” címmel kiírt tenderen a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium győzedelmeskedett.

A munkálatokat 2,5 milliárd forintért végzi el:

  • a West-Hungária Bau Kft,
  • és a Fejér-B.Á.L. Zrt.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester tavaly alapított cége, amit 5,1 millió forintos alaptőkével hoztak létre és 17-17 részvénnyel tulajdonostárs Ágnes, Mészáros Lőrinc felesége, valamint lányuk, Beatrix is.

Felcsút "ékköve"

A West Hungária Bau pedig az a cég, mely az elmúlt időszakban a vagyonkezelő tenderein egyre többször győzedelmeskedik és részt vett a Várkert Bazár felújításában is.

Mészáros cége már a megalapítás után pár hónappal elnyerte első közbeszerzését, mely a szombathelyi Püspöki Palota helyreállítására irányult. Itt is a West Hungária Bau-val közösen végezheti el a munkákat 828 millió forintért.

Egy hónapra rá már önállóan nyerte el a bicskei tanuszoda korszerűsítésére kiírt tendert. Ezt a munkát 137 millióért végzik el.

Így a lovarda munkálataival együtt fél év alatt összesen 3,5 milliárd forintot nyert el a Fejér-B.Á.L. Zrt.

mfor.hu