2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ők lesznek a rendezvény taxis partnerei, és hogy miért? Nagyjából: csak.

Közbeszerzés nélkül, titokban választották ki a Főtaxit a vizes vb taxis partneréül, írja a Népszava.

A lap úgy tudja, a többi taxistársaság ki lesz tiltva a Duna Aréna elől, azaz ha valaki nem a „partner” Főtaxit taxit hívja, akkor ki kell, hogy gyalogoljon ki a Népfürdő utca és Dagály utca sarkára. A Margitszigetre is csak a Főtaxi kocsijai hajthatnak majd be, a távolságok miatt a így tehát gyakorlatilag megkerülhetetlenné válik a cég.

Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn egy felmatricázott főtaxis kocsival

Borsa Miklós, a vizes VB-t rendező cég szóvivője korábban azzal indokolta a Főtaxi kiválasztását, hogy 30-40, esetleg 100 autós céggel nem lehet megoldani egy ilyen feladatot. A Népszava által megkérdezett, nevének elhallgatását kérő taxitársaság-vezető szerint ez jellemző csúsztatás, mert akad még nagy, 500-600 autós társaság is a piacon a Főtaxi mellett.

Az ügyet firtató kérdésekre nem csak a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. nem válaszol, de a Főtaxi is csak annyit kommunikál, hogy „korábban mindent elmondtunk, amit lehetett”.

A vizes vb és a Főtaxi paktumáról ugyan még nem érkezett meg a hivatalos értesítés, de a lapnak szintén névtelenül nyilatkozó másik taxitársaság-vezető szerintem senkit sem lepett meg a szervezők választása azután, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára a Fővárosi Közgyűlés feltűnő gyorsasággal módosította a korábban érinthetetlennek tűnő taxisrendeletet úgy, hogy a vébé partneréül kiválasztott taxiscég viselhesse a rendezvény "reklámnak nem minősülő" matricáit.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!