2017. június 19. 13:48

Ők lesznek a rendezvény taxis partnerei, és hogy miért? Nagyjából: csak.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Közbeszerzés nélkül, titokban választották ki a Főtaxit a vizes vb taxis partneréül, írja a Népszava.

A lap úgy tudja, a többi taxistársaság ki lesz tiltva a Duna Aréna elől, azaz ha valaki nem a „partner” Főtaxit taxit hívja, akkor ki kell, hogy gyalogoljon ki a Népfürdő utca és Dagály utca sarkára. A Margitszigetre is csak a Főtaxi kocsijai hajthatnak majd be, a távolságok miatt a így tehát gyakorlatilag megkerülhetetlenné válik a cég.

Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn egy felmatricázott főtaxis kocsival

Borsa Miklós, a vizes VB-t rendező cég szóvivője korábban azzal indokolta a Főtaxi kiválasztását, hogy 30-40, esetleg 100 autós céggel nem lehet megoldani egy ilyen feladatot. A Népszava által megkérdezett, nevének elhallgatását kérő taxitársaság-vezető szerint ez jellemző csúsztatás, mert akad még nagy, 500-600 autós társaság is a piacon a Főtaxi mellett.

Az ügyet firtató kérdésekre nem csak a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. nem válaszol, de a Főtaxi is csak annyit kommunikál, hogy „korábban mindent elmondtunk, amit lehetett”.

A vizes vb és a Főtaxi paktumáról ugyan még nem érkezett meg a hivatalos értesítés, de a lapnak szintén névtelenül nyilatkozó másik taxitársaság-vezető szerintem senkit sem lepett meg a szervezők választása azután, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára a Fővárosi Közgyűlés feltűnő gyorsasággal módosította a korábban érinthetetlennek tűnő taxisrendeletet úgy, hogy a vébé partneréül kiválasztott taxiscég viselhesse a rendezvény "reklámnak nem minősülő" matricáit.

mfor.hu