<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Goodyear gumiabroncs-gyártó vállalat, a világ harmadik legnagyobb előállítója bejelentette, kivonul saját márkájával az észak-amerikai abroncspiacról és a profitábilisabb márkákra, termékekre fog koncentrálni.

Jonathan D. Rich, a Goodyear észak-amerikai részlegének elnöke elmondta, a gyenge, egész iparágat érintő időszak és a magas nyersanyagárak miatt a vállalat ez évi bevétele a 2005-ös szint alá fog süllyedni - írja a Houston Chronicle.

A visszaesés 10 saját márkát érintett, melyek kis számban kerültek nagykereskedelmi forgalomba. Ezek 300 millió dolláros forgalmat hoznak a cég számára és 8 millió darabot gyártottak belőle öt észak-amerikai üzemben. A vállalat sajátmárkás üzletágának egyharmadát teszik ki.

"Bízunk benne, hogy ezt a stratégiai lépést 5 százalékos bevételjavulás fogja követni az elkövetkező években. A Goodyearnél azt várjuk, hogy a cég bevétele évről évre nőni fog" - mondta Robert J. Keegan, elnök-vezérigazgató.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.