2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szervezők ezúttal hajókat és úszóműveket csaptak hozzá a cechhez.

Tovább hízik a vizes vb költségvetése: a szervezők most hajókat és úszóműveket beszerzésére szerződtek összesen nettó 873,5 millió forintért, szúrta ki az mfor.hu a közbeszerzés hatóság oldalán.

Az új költés két vállalkozói szerződésből jött össze, melyet a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a MAHART - PassNave Kft.-vel kötött meg - szokás szerint hirdetmény nélkül, tárgyalásos eljárásban, arra hivatkozva, hogy a projekthez kiemelten fontos közérdek fűződik, és nem tűr halasztást.

Az egyik szerződés "vízi személyszállítási szolgáltatás" biztosításáról szól, melynek keretében a MAHART 14 hajót biztosít a világbajnokság idejére. Ezek közül 8 hagyományos hajó a Vigadótól és a Müpától szállít majd embereket a Duna Arénához, 3 VIP hajó pedig csak a Vigadó és a Dagály között közlekedik majd. Ezeknek a ladikoknak minimum 150-150 főt be kell tudni fogadnia.

Lesz egy spéci VIP hajó is, a szerződés megnevezése szerint "Nagy Rendezvényre", melybe már 250 főnek kell beleférnie. Ez a Müpa és a Dagály között közlekedik majd.

A MAHART csatasorba állít még 2 db gyorsjáratú hajót is, minimum 54 fős befogadó képességgel. A többi hajónak csak 15 km/h-s sebességet kell tudnia, ezeknek legalább 50 km/h-val kell szelnie a Duna habjait.

A hajós beszerzésekre nettó 378,5 millió forintot kap a MAHART. A szerződés szerint a szállítási időszak a július 14 és július 30 közötti 17 napot öleli fel, így ez azt jelenti, hogy napi 22,3 millió forintból megy majd a hajóztatás a vizes vb-n.

Azért nem ilyen ladikokra kell majd számítani

A másik szerződésben kikötői úszóművek és bejáróhidak beszerzését vállalták el. Ezeket a kivitelezőnek június 1-ig kell kitelepítenie: a Vigadó térre megy 1 db, a margitszigeti vizes vb Fina Market bazárához 2, a Duna Arénához 4, a Hajós Alfréd uszodához pedig 1 ilyen úszómű kerül.

Mindezt nettó 495 millió forintért.

A vizes vb összköltsége a hivatalos dokumentumok szerint most 95,1 milliárd forintnál áll.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!