2012. május 30. 12:31

Az európai gazdasági válság különösen erősen sújtja a haszongépjármű ipart, áprilisban minden nagyobb piacon csökkent az üzembe állított járművek száma.

Az ACEA szakmai szövetség szerdán közzétett jelentése szerint áprilisban - az autóbuszokat is beleértve - 11,4 százalékkal kevesebb, 145 ezer haszongépjármű került forgalomba. Az év első négy hónapjában 9,6 százalékkal csökkent az értékesítés az Európai Unióban és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagállamokban.

A legjobban a francia és a német piac tartotta magát, az eladások áprilisban csak 1,2 százalékkal, illetve 1,6 százalékkal csökkentek.

Olaszországban viszont 38,6 százalékkal, Spanyolországban pedig 28,9 százalékkal zuhant a forgalomba állított járművek száma.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.